10 gode råd til nyt husbyggeri

Det er vigtigt at du får bygget et nyt hus med fokus på dine behov til indretning, størrelse og budget. Der er mange væsentlige faktorer og elementer, du skal have i baghovedet og tage højde for. Vi har derfor opstillet 10 gode råd til dig der skal bygge nyt hus.

1. Klarlæg jeres ønsker og krav - tænk langsigtet

Det første i skal starte med at gøre, er at få klarlagt jeres behov og ønsker som familie. Det er altid en god idé at opdele det i krav og ønsker. Hvor kravene SKAL opfyldes, mens ønskerne i højere grad kan afhænge af prisen. I bør tænke langsitet så der fx. er plads til at få et barn.

2. Undersøg mulighederne og se på udstillingshuse

Når man skal foretage så stor og langvarig investering som husbyggerier er, skal du simpelthen gøre dit forarbejde ordentligt. Det gør du ved at undersøge muligheder grundigt. Få fat i en masse brochurer og se på udstillingshuse. Hvad du nu føler for og som kan sikre at I træffer den rette beslutning.

3. Udvælge 2-3 potentielle byggefirmaer

Der er rigtig mange byggefirmaer i Danmark og det kan være svær at udvælge et. Vi anbefaler derfor at du gennemsøger markedet og udvælger 2-3 stk. du ønsker at starte en seriøs dialog med. Du bør fokusere på deres erfaring, priser og omdømme. Det kan du typisk få en god indikation af på nettet.

4. Book møder og få afstemt jeres økonomi og behov

Når I har 2-3 firmaer på hånden er det tid til at booke møder og starte en dialog med dem. Økonomi og behov skal afdækkes. I vil hurtigt få en god mavefornemmelse af, hvem i foretrækker at arbejde videre med i bygningsprocessen.

5. Søg rådgivning om byggegrunden

Byggegrunden kan rumme ubehagelige overraskelser og egenskaber som de færreste kan se rent visuelt. Du bør derfor søge rådgivning, så du er sikker på alt er i orden ind du bruger tusindvis af kroner på at bygge nyt hus.

6. Find det rette byggefirma til opgaven

Du bør nu være så langt i processen, at du med tryghed kan vælge det byggefirma, der skal udføre opgaven for dig. Vi kan kun anbefale dig at lave en meget grundig research, så du ikke løber ind i de få svindlere der desværre findes i branchen.

7. Sørg for at kontrakten/aftalen tager højde for det hele inkl. prisgaranti

En af de vigtigste elementer når du skal bygge nyt hus, er ikke om køkkenet bliver på 25 eller 30 kvadratmeter. Nej det er at du sikrer dig, at alle elementer og aftaler er indskrevet i en kontrakt. Aftalen skal rumme alle de væsentlige dele, så du ikke kommer til at stå med håret i postkassen. En af de vigtigste elementer er en prisgaranti, hvor du først betaler den sidste del af beløbet når husets står færdigt.

8. Kræv en fast pris så I undgår store ekstra regninger

En af de scenarier mange danskere kender til eller har oplevet, er et husbyggeri der bliver meget dyrere end planlagt. Hvor den ene ekstra regning tager den anden. Sørg for at få en fast pris på opgaven og inkluder disse forhold I jeres opgave. På den led er det byggefirmaet der kommer til at betale, hvis noget går galt i processen.

9. Arbejde på en god betalingsaftale der passer ind i Jeres økonomi

Det koster mange penge at bygge nyt hus og det er de færreste familier der har råd til at betale det kontant. Men hvor banklån er en nødvendighed. I disse tilfælde bør du arbejde på en god betalingsaftale, så din privatøkonomi kan hænge sammen under byggeprocessen.

10. Aftale en indflytningsdato og følg byggeriet undervejs

Det sidste af vores 10 gode råd inden du bygger nyt hus, er at du skal have fastlagt en indflytningsdato med byggefirmaet. Der skal være en klar deadline, så du kan planlægge indflytningen. Hvis muligt kan du aftale en nedslag i prisen hvis deadlinen overtrædes. Det afhænger af om du kan få det som en del af aftalen.

Bonus

Overvej at få lagt gulvvarme ind i dit nye hus. Med moderne gulvvarmesystemer og gulvvarmeplader får du energieffektiv og behagelig varme i huset.